Eco Measure

Eco Measure

Paardendekens, er worden er nogal wat versleten in een jaar. Paarden groeien eruit, maken ze stuk of verslijten na verloop van tijd. Hierdoor koopt menig paardeneigenaar minimaal 1 deken per jaar voor 1 paard en gooit er daarom ook minimaal 1 deken per jaar weg.

En als we een stukje beter kijken naar waarom een deken wordt weggegooid is het vaak omdat er een gat in zit, een singel of sluiting kapot is, de waterdichtheid niet meer goed is of dat er een bies is losgekomen. Hierdoor worden er jaarlijks duizenden dekens weggegooid bij het afval wat de verbrandingsoven in gaat. Ontzettend zonde als je bedenkt dat veel onderdelen van deze dekens gewoon nog hergebruikt hadden kunnen worden. Dit zorgt dus voor onnodige uitstoot van CO2 tijdens het verbranden van deze dekens en het onnodig gebruiken van nieuwe grondstoffen, energie en brandstof voor nieuwe dekens die geproduceerd worden.

In onze tijd van besparen, verduurzamen en vergroening is dit proces van weggooien en vernieuwen compleet in strijd met de nieuwe belangen en idealen van onze samenleving. Dus waarom doen we dan niet beter? Omdat we geen idee hebben hoe en waar? Want het hoeft toch niet zo moeilijk te zijn?

In de kleding en textiel industrie zijn hier al talloze mogelijkheden in om kleding in te leveren voor recycling. Dus waarom zouden wij dat in de paardenbranche ook niet kunnen introduceren? En dat hoeft dan ook helemaal niet zo ingewikkeld of duur te zijn. Want als je iets toch al weg gaat gooien, waarom zouden we er dan niet iets goeds mee gaan doen?

Wil jij meer weten over mijn recycle plannen met paardendekens? Stuur een berichtje of houdt mijn socialmedia kanalen en blogs op deze site in de gaten, want er gaan heel veel leuke ideeën aankomen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen