Reünie - Ik heb honderden ideeën en die moeten eruit.

Reünie - Ik heb honderden ideeën en die moeten eruit.

Reünie, het nummer van Snelle, heeft voor mij een heel toepasselijk en bekend stukje tekst. 

Ik heb honderden ideeën en die moeten eruit. He, Lippie heb je haast ga je rappen jonge? Ik had het kunnen voorspellen voor je. Gewoon negeren niet kijken, want ik kan lachen als laatst. En ik kan niet laten blijken dat wat ze zeggen mij raakt, maar. Ik ben ook niet van steen, misschien oost indisch doof. En toch spook je nog steeds door mijn hoofd. Dus bedankt voor die vlam, want die brand weer als nooit te voren. Zonder jouw was er geen muziek dus het geeft nu niet, want ik ben nu de man op de reünie. 

Mijn honderden ideeën van het afgelopen jaar komen allemaal samen in deze blog. Dus ben jij nou benieuwd naar het eerste jaar van Lvw Horseproducts en (Eco) Measure? Lees dan zeker mee!

 

Het eerste jaar van Lvw Horseproducts en (Eco) Measure

Wauw al ruim een jaar draait Lvw Horseproducts en (Eco) Measure alweer als officieel bedrijf. En ik (Laura) ben super trots op wat wij afgelopen jaar allemaal al hebben bereikt en de nieuwe plannen en doelen staan al klaar om uitgevoerd te worden. Hoe tof?!

 

Wie ben ik?

Maar goed, afgelopen jaar ben ik mijn mini blog's begonnen met een voorstelrondje en in het afgelopen jaar is er natuurlijk veel gebeurd. Ook voor de mensen die mij nog niet kennen zal ik even kort mijzelf voorstellen. Want jullie zijn misschien of vast nieuwsgierig naar wie er nu eigenlijk achter Measure en Lvw Horseproducts zit. 

Mijn naam is Laura van Wolferen en ik ben oprichter en eigenaresse van Lvw Horseproducts en (Eco) Measure. Als klein meisje wilde ik graag paardrijden en begon op een manege in Ermelo toen ik met mijn familie daar op vakantie was. De paardenliefde heb ik niet van een vreemde, want mijn vader heeft ook jaren lang paardgereden en ook mijn zusje raakte met het welbekende paardenvirus besmet. Ontzettend leuk dat we dit altijd samen hebben kunnen doen. 

Ik ben als enige druk in de paarden gebleven van de familie. Na jaren gewerkt te hebben voor verschillende stallen en een hele boel paarden en pony's voor mensen te hebben getraind nam mijn blijvende blessure de overhand. Hierdoor heb ik de switch gemaakt naar het werken in een dier en ruitersportzaak, Ruiter & Dier Zeeman in Winkel. Met mijn ervaring in de paardensport en een opleiding in dier management natuurlijk geen onlogische keuze en wat heb ik ontzettend genoten van mijn werk daar. 

In de tussentijd repareerde en maakte ik af en toe eens een deken. Puur voor de lol en een beetje uit noodzaak, want ook mijn paarden maakte vaak genoeg wat kapot.... hihi.

Maar op een gegeven moment nam dit toch aardig serieuze vormen aan en kwam het idee van dekens maken van oude materialen bij mij naar boven borrelen. Wat zou het tof zijn om die weggooi maatschappij tegen te kunnen gaan en eindelijk eens een goed passende deken aan te kunnen bieden aan paarden en hun eigenaren. Doei dekenstress!

Dus zo gezegd zo gedaan zou je denken. Maar ik had een super leuke baan, reed nog behoorlijk wat paarden, een huishouden en een sociaal leven. Een eigen bedrijf leek mij toch wel een beetje grote stap, want zoveel had ik nog niet concreet. Tot ik een bericht van Gwenda van My Equine bussiness voorbij zag komen op social media over het starten van je eigen bedrijf en het krijgen van een schop onder je kont. (Ik voelde mij dus behoorlijk aangesproken)

Na een kennismaking met Gwenda was ik om, yes mijn ideeën zijn nog niet zo gek en eigenlijk heel uniek. Kan ik hier geld mee verdienen? Ja dus. Geeft mij dit energie en motivatie? Zeker weten. En dan is het starten van je eigen bedrijf eigenlijk niet zo heel lastig. Afspraak met mijn boekhouder, ook enthousiast en ook nog eens voordelig gezien ik al het een en ander hobby matig aan inkomsten had met mijn reparatiewerkzaamheden. Dus hup naar de KVK en dan heb je zomaar je eigen bedrijf. Best gek dat dat zo makkelijk kan dacht ik nog. 

 

Hoe het begon en verder

In de tussentijd is er veel veranderd met mijn plannen sinds de start en de plannen voor de toekomst. Ik ben begonnen met het maken van standaard dekens op maat. Voor ieder wat wils en het past altijd. Daarnaast mijn reparatie werkzaamheden uitbreiden en eens kijken hoe we van oud nieuw kunnen maken.

En dan peilen hoe mijn ideeën bij de paardenmensen ontvangen worden. Pfoe wat vond ik dat eng. Bekend maken wat ik deed en wat ik te bieden had. Een mengeling van meningen, ideeën, suggesties, tips en tricks overspoelde mij behoorlijk in het begin. Bij mijn eigen plan blijven vond ik zo ontzettend lastig en ik probeerde alle mogelijkheden die mij aangeboden werden te onderzoeken en uit te voeren. En ik kan je vertellen, dat was geen succes. 

Maar gelukkig kon ik mijn gal altijd weer spuwen en vragen stellen aan Gwenda. Heerlijk om even met iemand te kunnen sparren die geen belang heeft bij jouw geld, product, tijd en aandacht. 

Zo gezegd zo gedaan, een aanbod voor een nieuwe baan dichterbij huis en meer tijd en ruimte voor het uitbreiden van mijn eigen werk nam ik aan. CAV Agrotheek, is momenteel mijn vaste werkgever en ik draai daar mee in de groene vakwinkel als assistent bedrijfsleider. Maar ach wat een hel om mijn fijne job bij Ruiter & Dier Zeeman op te zeggen. De onzekerheid die dan komt kijken bij je nieuwe baan, een functie die ik eigen moest maken in een niet geheel onbekende, maar toch nieuwe sector. En toch, ondanks dat ik nog altijd mijn werk, collega's en klanten mis bij de dier- en ruitersportzaak was de stap naar CAV Agrotheek een hele goede.

Het kan namelijk ook anders. Als ik jullie vertel dat ik 40 uur bij de Agrotheek werk en daarnaast mijn eigen zaak draai verklaart menig geen mij voor gek. Het zijn zeker flinke werkweken, maar als je samen werkt in plaats van naast elkaar kom je tot zoveel meer. Samen sta je sterker en kun je meer bereiken. En dat is nou net wat ik met Lvw Horseproducts en (Eco) Measure wil doen. Daarnaast heb ik weer hele leuke nieuwe collega's en de mindset van we doen dit samen met en voor de klanten geeft mij heel veel energie. 

 

Samen sta je sterker, maar wie zijn WIJ?

Maar wie staan er nou eigenlijk allemaal achter Lvw Horseproducts en (Eco) Measure?

Jullie merken vast wel dat ik continu in de wij-vorm praat. Ik werk namelijk niet alleen aan de producten, diensten en ontwikkelingen van Lvw Horseproducts en (Eco) Measure. Zoals ik hiervoor al zei samen sta je sterker en kom je veel verder heb ik dit motto doorgetrokken naar mijn eigen werkzaamheden. Ik wil niet in mijn uppie ondernemen en werk veel liever samen met mensen die ook stappen willen maken in de paardenbranche. 

Momenteel ontwikkel ik de Measure producten samen met Kimberly, zij helpt bij het testen, het in kaart brengen van verbeteringen en je zult haar vast wel tegen zijn gekomen bij een stand van ons. En kleine side note, ik rij haar fantastische merrie Jerzey nog steeds (zie ons knappe proefpaard op de foto bij deze blog). Hierdoor is Jerz eigenlijk altijd ons model en proef paard voor nieuwe producten. En worden de producten uitvoerig getest voordat wij ze ter verkoop aanbieden. 

Het testen van de producten wordt ook gedaan door de paarden van VSL horses van Astrid en Sander. Ik heb een aantal jaren bij hen op stal gewerkt en kom nog steeds met regelmaat en plezier bij ze op stal. Hierdoor kunnen wij de producten op veel verschillende paarden testen en kunnen wij de aanpassingen afstemmen op professioneel gebruik. 

Om een completer pakket aan te kunnen bieden voor het opknappen van dekens werken wij samen met Manouk van Dekenwasserij de Stolphoeve. Zij wassen de dekens voor ons en wij repareren de dekens voor hen. Zo kunnen wij beide een completer pakket aanbieden en zij delen ook de ambitie om ophaal punten te generen, zodat mensen hun dekens op een vaste plek in kunnen leveren om te wassen, repareren of doneren. Dit scheelt een hoop in brandstof- en transportkosten wat weer bijdraagt aan onze duurzame missie en visie. Tof he!

Er zijn nog meer inzamelpunten die wij graag willen openen, maar door een beetje tijd gebrek en vooral gebrek aan fijne inzamelbakken zijn deze helaas nog niet operationeel. Dus mocht iemand nog een goed(koop) idee hebben om afvalcontainers om te bouwen tot beschermde/afsluitbare inzamelbakken let me know! Ik kom graag met je in contact. En wil jij ook op de lijst als inzamelpunt hoor ik natuurlijk ook graag van je.

Ik vind het vooral ontzettend leuk om nieuwe producten te ontwikkelen in de paardenbranche. Daarom ben ik momenteel bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe producten met andere mensen. Maar dit is nog even een on going proces dus daar horen jullie later pas meer over. Net zoals de nieuwe producten en dekens die wij zelf binnenkort gaan lanceren. 

 

Het bedrijf Lvw Horseproducts en (Eco) Measure

En dan eigenlijk de grootste vraag waarom ik deze hele blog ben gaan schrijven, waar staat Lvw Horseproducst en (Eco) Measure voor en waar willen wij dit aankomende jaar naartoe? 

Lvw Horseproducts is het bedrijf dat paardendekens en zadeldekjes maakt, customized, repareert en recycled. Een heus atelier is inmiddels bij mij thuis gerealiseerd haha. Via onze webshop en de social media kanalen bieden wij een ruim assortiment dekens aan die verschillen van tweede kans tot volledig maatwerk. En zadeldekjes gemaakt van gerecyclede stoffen en voeringen. Al de maatwerk producten worden verkocht onder de merknaam Measure. Wisten jullie dat de naam Measure is ontstaan door het woord measurement? Dat is de Engelse vertaling van maatwerk. Grappig toch. 

Daarnaast zamelen wij oude dekens en spijkerbroeken in onder het initiatief Eco Measure. Doneer jouw oude dekens en spijkerbroeken en wij maken er nieuwe dekens, zadeldekjes en nog veel meer van (nee ik verklap nog geen nieuwe producten haha). En vaak krijgen wij de vraag mijn deken is echt helemaal af wil je hem dan nog steeds hebben? JA! Heel graag zelfs. Echt alle dekens. Zo slecht, kapot of netjes als maar kan. Echt ALLE dekens! 

Tijdens deze inzamelingen ontvangen wij ook geregeld dekens die eigenlijk nog ontzettend knap zijn. Deze lappen wij weer op, wassen ze en geven ze een tweede kans. Onder de Eco Measure naam bieden wij deze dekens weer aan tegen hele lage prijzen. Dus zoek jij nog een goedkope, maar knappe deken? Sla je slag of contact ons voor een passende offerte bij afname van meerdere stuks tegelijk. Wij proberen hierdoor de paardensport een beetje betaalbaar te houden voor iedereen. Van manege tot paardeneigenaar, maar ook voor initiatieven als inzamelingen voor noodfondsen en organisaties zoals paard in nood. 

En naast onze eigen inzamelingen en verkopen werk ik geregeld mee in het ontwikkelen van nieuwe producten voor de paardenbranche, maar ook daarbuiten. Zo werden we laatst benaderd voor het maken van een speciale maat kachel hoes om een outdoor kachel te beschermen tegen weersinvloeden. Heel leuk om te doen en jullie zullen binnenkort het resultaat wel voorbij zien komen. 

Dus wil jij nou ook heel graag een eigen product laten maken hier in Nederland? Met gerecyclede stoffen en grondstoffen uit Europa? Ik daag je graag uit om tot jouw eigen idee, ontwerp en product te komen. En ik ga je daarbij natuurlijk helpen. Meer weten? Stay tuned voor meer informatie of stuur gewoon gelijk een berichtje en we starten direct! Ik heb er zin in. 

 

Zo in een hopelijk zo duidelijk mogelijke samenvatting heb ik jullie proberen mee te nemen door het eerste jaar van Lvw Horseproducts en (Eco) Measure en een klein tipje van de sluier over de nieuwe dingen die nog komen gaan. Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties en misschien heb je nog wel meer vragen over ons werk en onze doelen. Stel ze natuurlijk gerust en blijf ons volgen voor meer info, tips en nieuwe producten! Groetjes Laura

Terug naar blog

Reactie plaatsen