Eco Measure gaat live!

Eco Measure gaat live!

Mijn laatste blog ging er al over, maar alle reacties zijn zo overweldigend dat ik officieel kan melden dat Eco Measure live gaat!

Met Eco Measure starten wij een recycle proces voor paardendekens.

Er komen twee mogelijkheden in ons recycle proces, namelijk het swappen en het refreshen van paardendekens. En ik zal jullie een stukje inzicht geven in wat er allemaal mogelijk is. 

Bij het swappen lever jij jouw oude, te kleine, kapotte of overbodige deken in bij een inleverpunt. De deken lever je in in een zak in en je voegt een stikker toe met jouw gegevens. Door dit inleveren doe je afstand van de deken en inruil hiervoor ontvang je een kortingsbon voor de aankoop van een nieuwe maatwerk of tweede kans deken, maar ook op reparaties of vermaak opdrachten is deze kortingsbon in te leveren. Hoe beter de kwaliteit en staat van de deken is en of deze netjes gewassen is ja of nee bepaald de hoogte van de kortingsbon die je ontvangt. Dus ja ook helemaal verscheurde dekens ontvangen wij graag, maar hier zul je weinig tot geen korting voor ontvangen. Wat ook kan is zelf alvast alle gespen en singelbanden van de deken afknippen en alleen deze inleveren. Dat levert ook korting op en zorgt voor een snellere afvoer van materialen. Vaak kun je de resterende stof inleveren bij afval inleverpunten, waardoor ze snel gerecycled kunnen worden. 

Bij het refreshen lever je ook jouw kapotte, te grote of misschien wel te kleine deken in bij een inzamelpunt of op afspraak bij jouw op stal. De deken blijft in jouw eigendom en wij gaan samen kijken naar wat voor nieuw leven wij in jouw deken gaan blazen. Mogelijkheden zijn hierin eindeloos! Denk aan het vermaken van een net iets te grote deken door het afvallen van jou paard. Het repareren van kapotte onderdelen of het vervangen van de binnenvoering, omdat die fleece laag niet praktisch is bij jouw paard. Maar ook het gebruiken van onderdelen van jouw oude dekens om tot de nieuwe ideale deken te komen voor jouw paard is helemaal mogelijk. 

Een klein stukje informatie over ons recycle proces waar jullie de aankomende weken nog meer over zullen horen. We gaan binnenkort bekend maken waar de eerste inzamelpunten zullen gaan komen en dan kunnen dekens ook daadwerkelijk op deze punten ingeleverd worden. Mocht je nu al helemaal enthousiast zijn en direct dekens in willen leveren? Super leuk! Neem dan contact op via Whatsapp, email of de social media kanalen en wij regelen het samen. 

Dus verzamel al jouw dekens die al een tijd in het hoekje van de stal liggen te verstoffen als muizennest en neem contact op. 

Op naar een duurzame wereld met onze paarden. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen