Kosten in de paardenwereld

Kosten in de paardenwereld

Het zal ondertussen niemand meer ontgaan zijn dat de kosten de pan uitrijzen. Energie rekeningen worden onbetaalbaar, een kar vol boodschappen halen kost een vermogen en als je een zak paardenvoer wilt afrekenen sla je stijl achterover. 

Helaas is het de harde waarheid. Het leven is momenteel enorm duur. 

Om de eindjes aan elkaar vast te knopen wordt er bespaard op voeding, verzorging en onderhoudt van materiaal voor onze trouwe paardenvrienden. Het kan bijna niet anders en vele onder ons kunnen door de hoge prijzen niet meer genieten van onze prachtige sport, hobby en lifestyle. 

Het moet dus anders!

De weggooi economie die is gecreëerd door continu nieuwe collecties, modellen en soorten te creëren draagt bij aan de vervuiling en de stijgende kosten. 

Daarom willen wij de paardenwereld circulair maken. 

Het is in de kleding branche al heel normaal dat oude kleding wordt gerecycled en dat daar nieuwe producten van worden gemaakt. Dat oude kleding wordt doorverkocht of wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken. Maar waarom doen wij dat in de paardenwereld dan nog niet? 

Ooit wel eens over nagedacht hoeveel dekens je per jaar gebruikt? En hoelang gaan deze dekens gemiddeld mee tot je weer een nieuwe aanschaft?

Bizar hea?!

En weet je waar deze dekens belanden?

Bij het grofvuil wat de verbrandingsoven in gaat. Of misschien wel in het hoekje van je stal als muizen nest hihi, maar uiteindelijk beland het op de vuilnisbelt. 

Dus wil jij een nieuwe knappe deken voor je paard aanschaffen, maar geen fortuin meer neer hoeven leggen? Koop een swap deken! (Weet wel, zo'n tweedehands deken die helemaal opgeknapt is)

Of die stapel dekens in het hoekje van je stal nou eindelijk eens opruimen? Lever ze in! Misschien wel bij een inleverpunt bij jouw in de buurt of bij een hele stapel komen wij ze natuurlijk graag bij je ophalen. 

Doen jullie mee? 

Laten we de paardensport weer betaalbaar maken.

Op naar een circulair systeem, Eco Measure.

Terug naar blog

Reactie plaatsen