Weggooien is toch zonde!

Weggooien is toch zonde!

Recyclen, het woord waar we momenteel mee dood gegooid worden. Niet alleen om dat het kan, maar vooral ook omdat het echt moet. Let maar eens op hoeveel we met zijn alle weggooien. Zo enorm veel afval dat wij als mensen en dieren met zijn alle produceren is echt veel. En ondertussen produceren we steeds weer nieuwe dingen om de oude weer te vervangen. 

Daarom vind ik recycling zo'n mooi proces. Van iets ouds weer iets nieuws maken wat zorgt voor minder afval en minder verbruik van grondstoffen om nieuwe dingen te moeten maken. 

Maar in de paardenwereld worden er ontzettend veel spullen versleten. Dekens, dekjes, hoofdstellen en halsters. Allemaal slijten ze, gaan ze kapot of vinden we ze niet meer mooi. Tijd voor iets nieuws zou je denken, maar waarom gooien we al deze spullen dan toch weg? Laten liggen doe je natuurlijk ook niet, want dan zou heel Nederland een grote vuilnisbelt zijn.

Maar waarom zouden we er niet iets anders mee kunnen doen dan weggooien? Waarom zullen we onze paardendekens ook niet gaan recyclen? Omdat niemand het nog doet? Omdat we niet weten hoe? Of omdat we het gewoon teveel gedoe vinden? 

Als iemand het antwoord weet hoor ik het graag haha. 

Maar ik wil een oplossing bieden. We kunnen paardendekens namelijk prima recyclen! De RVS gespen die gebruikt worden vergaan namelijk echt niet zomaar. En misschien is de buiten stof versleten, maar hoe ziet de binnenkant er eigenlijk uit? Laten we gewoon eens iets nieuws proberen!

Dus laten we die paardendekens recyclen. Goed voor het milieu, goed voor de natuur voor onze paarden en goed voor de portemonnee. Want weggooien en nieuw kopen kost geld, maar iets inleveren wat je toch al weggooit zorgt voor nieuwe mogelijkheden. 

 Wie graag zijn oude dekens wilt recyclen laat het mij weten, want dan gaan we samen kijken wat we kunnen doen. 

Groetjes Laura. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen