Zie jij tussen alle spullen de oplossing nog wel?

Zie jij tussen alle spullen de oplossing nog wel?

Ken je het gevoel dat lekker bezig bent met je paard, maar dat sommige puntjes op de i maar niet willen lukken?

Ik in ieder geval wel. Maar waar begin je om de juiste oplossing te vinden? Zal het liggen aan je bit, het hoofdstel, het zadel of misschien het voer? 

 

Menig paardeneigenaar herkent de overvolle zadelkamer wel met honderden soorten bitten, hoofdstellen (en losse onderdelen daarvan), zadeldekjes, supplementen of beschermers. En toch werkt geen van alle optimaal. Geloof mij, want dat is heel normaal. ;)

Paarden en pony's ontwikkelen namelijk ook gedurende ze ouder worden, net zoals wij niet meer de kleding paste van 10 jaar geleden. Maar ook de trainingsintensiteit die jij en je paard in een bepaalde periode hebben draagt bij aan verschil in harnachement en voedingsbehoeften. Jaren lang met hetzelfde bit rijden zonder problemen is zeker mogelijk, maar het kan ook zomaar zijn dat je na een half jaar verder bent in je training, de tanden van je paard anders zijn afgesleten en langzaam maar zeker sluipen er nare gewoontes in. Terwijl een half jaar geleden je paard heerlijk liep op het ene bit kan dat met een paar maanden zomaar veranderd zijn. En dat is echt niets geks! 

 

En daarom is het zo moeilijk om het juiste harnachement aan te schaffen voor je paard. Want wanneer kies je er nou voor om een ander bit te gaan gebruiken? Of waarom kies je voor een ander soort beenbeschermers of misschien helemaal geen beschermers?

Daar ga ik jullie bij helpen :) Want samen kijken naar wat jij en je paard nodig hebben brengt rust, mogelijkheden tot overleg en meer mensen weten gewoon eenmaal meer dan 1. 

Dus heb jij een probleem waar je tegen aanloopt? 

En wil je dat ik persoonlijk met je mee kijk?

Of wil je een soort product beter uitgelicht hebben in een nieuwe blog? 

Stuur een berichtje! En ik ga je helpen. 

Groetjes Laura

Terug naar blog

Reactie plaatsen