Garantiebeleid

Alle producten die zijn geproduceerd en verkocht door Measure equiware zijn gewaarborgd tegen fabricage- en/of materiaalfouten. Deze garantie geldt voor een periode van 1 jaar op voorwaarde dat het aankoopbewijs kan worden voorgelegd. Tevens dienen de reiniging- en onderhoudsinstructies te zijn gevolgd, zie hiervoor de informatie bij “wassen en onderhoud”. Dekens die te vaak en te warm gewassen worden verliezen hun waterafstotende en ademende eigenschappen, bovendien krimpen ze en kunnen naden makkelijker loslaten.

Schade als slijtage door gebruik (zoals pilling, klittenband en onderdelen) vallen niet onder de garantie en ook schade als gevolg van geweld van buitenaf (zoals spijkers, schroeven, paarden tanden, schuren of trekken, door paard beschadigde deken) valt niet onder garantie.

Bij het aanspraak maken op garantie zal de verkoper te aller tijden een aankoopbewijs moeten overhandigen. Hierna zal Lvw Horseproducts binnen 14 dagen contact opnemen over of het probleem onder de garantie valt en hoe dit opgelost gaat worden.

Veelal zal het product worden gerepareerd, maar wanneer dit niet mogelijk is zal er een vervangend product ter beschikking worden gesteld. Er kan nooit direct een beroep worden gedaan op geld-terug garantie. Dit is alleen mogelijk als er geen andere oplossing gegeven kan worden, zoals reparatie of vervanging van producten.

Uitzonderlijke garantie

Wanneer een product van Measure equiware binnen een jaar kapot gaat door een rede die niet onder de garantie valt kan de klant het product bij Measure equiware laten repareren tegen een gereduceerd tarief. Deze uitzonderlijke garantie zorgt ervoor dat de producten weer goed functioneel zijn en niet onnodig in de prullenbak belanden.

Het gereduceerde tarief hangt af van het te repareren product en wat voor reparatie nodig is om weer tot een functioneel product te komen. In de regel hoeft de klant 50% van de officiële reparatieprijs te betalen in plaats van het volledige bedrag mits een aankoopbewijs kan worden overhandigd.