Wassen en onderhoud

Alle dekens van onze paarden worden dagelijks blootgesteld aan allerlei natuurlijke invloeden en vuil. Hierdoor is het reinigen van de dekens op jaarlijkse basis noodzakelijk om de gebruiksduur van de dekens te kunnen behouden/verlengen.

Onder het reinigen van de dekens wordt verstaan het schoonspoelen van de deken met water en het schoon borstelen ervan aan de binnen en buitenzijde. Daarna dient de deken aan de lucht gedroogd te worden. Wanneer dit niet voldoende is om de deken schoon te krijgen is het noodzakelijk om de deken te wassen. Dit dient te gebeuren met een speciale deken shampoo en op een maximale temperatuur van 40 graden om de eigenschappen van de stoffen te behouden. Wij raden daarom met klem aan om de dekens van Lvw Horseproducts te laten wassen door een gespecialiseerde dekenwasserij. Zij beschikken namelijk over wasmachines die een begrensde temperatuur hebben en gebruiken geschikte en zachte wasmiddelen ter bevordering van de stoffen. Daarnaast is het essentieel dat de dekens aan de lucht worden gedroogd om ervoor te zorgen dat de dekens niet krimpen of de eigenschappen van hun stoffen verliezen. Als dit niet gebeurt kan er ook geen aanspraak gemaakt worden op garantie van de producten.

Naast het jaarlijks reinigen van de dekens is het noodzakelijk dat dit altijd gebeurt voordat de deken wordt opgeborgen als het paard de deken niet draagt. Als dit niet gebeurt vreet vuil, urine, mest en zand aan de stoffen met eventueel schimmel tot gevolg. Dit is zeer slecht voor de stoffen en zorgt ook voor een duidelijke kortere gebruiksduur.

Verder is het raadzaam om de regendekens geregeld en altijd na het reinigen of wassen te behandelen met een waterafstotende spray of deken conditioner. Dit zorgt ervoor dat de waterdichte coating opnieuw wordt geactiveerd, want in de loop van gebruik zal deze verminderen.

Je kunt nu ook een abonnement nemen, kijk hieronder snel wat dat voor voordelen heeft!