Waterdichtheid regendekens

Alle regendekens, zowel gevoerd als ongevoerd, worden voor levering getest op waterdichtheid door middel van een lek test (zie hoe je een lek test kunt uitvoeren de informatie bij “wassen en onderhoud”). Hierdoor garandeert Measure equiware dat er altijd een waterdichte deken wordt geleverd.

Echter kan er altijd water binnen de deken dringen door naden, sluitingen, bij de hals, onderzijde of staartflap. Het binnendringen van water bij de hals kan worden voorkomen door het gebruik van een hals aan de deken. De bevestiging hiervoor kan naar wens er extra opgezet worden en dit kan ook na aankoop vervaardigd worden.

Naden, sluitingen en de staartflap kunnen nimmer volledig waterdicht worden gemaakt, door de stiksels die het product tot zijn geheel vormen. Water dat vanaf de onderzijde de deken bereikt (door bijvoorbeeld rollen of spelen in de plassen) zal weinig effect hebben op het paard, omdat hier geen gevoerde binnen stof is bevestigd. Dit zorgt ervoor dat dit deel snel weer droogt aan de lucht en dus geen hinder is voor gebruik.

De waterdichtheid van regendekens kan naar verloop van tijd verminderen door vuil, zand, urine, mest en wassen. Het is daarom noodzakelijk om jaarlijks de deken te reinigen en te behandelen en een waterafstotende spray of conditioner. Dit zorgt ervoor dat dekens niet klam worden na een regenbui.

Waterdichtmaken van dekens

Laura heeft voor mij twee dekens opnieuw waterdicht gemaakt. Deze dekens waren al wat ouder, maar nog helemaal heel, helaas niet meer waterdicht. Laura heeft een nieuw waterdicht, winddicht, ademend en extra sterk membraam tussen de buitenstof en de voering gemaakt. De dekens zien er perfect gemaakt uit. Supersnelle en zeer vriendelijke service!
Groetjes,
Petra